Az amla bogyók magukban foglalják a C -vitamin húszszorosa a narancsban, így valódi szuper ételek

AMLA bogyók között szerepelnek a C -vitamin húszszorosa a narancsban, és ez valódi szuperételré válik.
Írta: Donna Earnest Pravel

(NaturalNews) Amla bogyók, más néven indiai egres, egy torta, világos zöld vagy sárga gyümölcs, amely az ajurvédikus hagyományokban jól ismert, hogy egy szent gyümölcs, amely gyógyítja mind a fizikai, mind az érzelmi szívet. A tudósok megerősítették az amla bogyók, mint antioxidáns előnyeit, mivel az amla bogyók aszkorbinsav formájában a C -vitamin természetes forrása, és gazdag flavanoidokban és polifenolokban gazdagok. Az Amla bogyók valójában húsz -harmincszoros C -vitamint tartalmaznak, mint a narancs, ami hihetetlenül hatékony szuperételeket készít az Amla bogyókból. A máj toxinjait, a magas vérkoleszterinszintet és az életkorhoz kapcsolódó vesebetegségeket tudományosan bebizonyították, hogy kijavítják az AMLA bogyókban található antioxidáns tulajdonságokkal.

Az amla por és az extrahálás csökkenti a vért és a máj koleszterint nyulakban és patkányokban

1988 -ban a Nemzetközi Kardiológiai Journal száz nyulat tartalmazó tanulmányt tett közzé. A tudósok meg akarták tudni, hogy három különböző indiai botanikum hatással van a nyulak vér koleszterinszintjére. Az egyik botanikum Amla volt. A botanikákat a magas koleszterinszint mellett biztosítottuk. A koleszterinszintet tizenhat hét elteltével határoztuk meg egy olyan nyulak csoportja ellen, akik csak a magas koleszterinszintet táplálták. Mindhárom botanikus, beleértve az AMLA -t, a vér-, szív- és máj koleszterinszintet lényegesen csökkentette a menedzsercsoporthoz képest.

Egy 2005 -ben végzett japán tanulmány megerősítette ezt a megállapítást. A Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Tokió) beszámolt egy olyan tanulmányról, amelyben AMLA terméket olyan patkányoknak adták be, amelyek magas koleszterinszintet indukáltak. Húsz -negyven mg amla por vagy amla kivonat testtömeg -kg -ban tápláltuk a patkányoknak. Az AMLA jelentősen csökkentette az összes, a szabad és az LDL vér koleszterinszintjét in vitro és az élő patkányokban.

Az AMLA bogyók oxidatív feszültség révén csökkentik az életkorhoz kapcsolódó vese diszfunkciót

Mivel az Amla bogyóknak ilyen magas C -vitamin -tartalma van, és szuper ételnek tekintik, amelyet a Totheir antioxidáns tulajdonságai miatt a Toyama Egyetem Természeti Orvostudományi Intézetének tudósai igyekeztek megvizsgálni az AMLA vesebetegségre gyakorolt hatásainak patkányokban. Pontosabban, a tudósok oxidatív feszültséget céloztak OGC Nice Mez meg az idősebb patkányok vesében. A patkányoknak száz napig adtak AMLA port vagy alkohol-alapú AMLA-kivonatot (tinktúra). Az AMLA pozitív hatással volt mind a kreatinin, mind a karbamid -nitrogén szintre az öregedő patkányokban. Ezenkívül a patkányok vérnyomását az AMLA szedésével csökkentették. Más markerek azt sugallták, hogy az AMLA por és az kivonat csökkentette az oxidatív feszültséget az idősebb patkányok öregedése miatt. A kutatók azt állították, hogy az AMLA nagyon hasznos antioxidáns lenne az öregedési folyamathoz kapcsolódó vese rendellenességek számára.

A rövid cikk forrásai a következők:
Mountain Rose Herbs.com, „Amla gyógynövény és gyümölcsprofil”

PubMed.gov, „A Haritaki, Amala és Bahira ajurvédikus gyógyszerek csökkentik a koleszterin-indukált ateroszklerózist a nyulakban.” C.P. Thakur, et al. Nemzetközi Kardiológiai Folyóirat, 1988. november; 21 (2): 167-75.

PubMed.gov, „Az AMLA (Emblica officinalis Gaertn.) Befolyása a koleszterinnel táplált patkányok hiperkoleszterinémiájára és lipid-peroxidációjára.” H. J. Kim, et al. Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Tokió). 2005. december; 51 (6): 413-8.

A szerzőről:
Ezt a rövid Villarreal CF Mez cikket Donna Earnest Pravel, a Heart of Texas Copywriting Solutions.com tulajdonosának és vezető szerkesztőjének jóvoltából. Szerezzen teljesen ingyenes Newcastle United Mez kéthetente tippeket a természetes gyógyításról és a gyógynövényekről azáltal, hogy blogjára, a Bluebonnet Natural Healing Therapy -ra megy.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *