4 olyan kiegészítők, amelyeket érdemes lehet nyelni

, amikor a kiegészítőkről van szó, vagy az emberek, mint például, vagy nem kedvelik őket. A hívõk tábora multivitaminok, probiotikumok, halolajtabletták, valamint még sok más, a több vitamin és az ásványi anyagok hiszése sokkal jobb, mint kevesebb. A szkeptikusok tábora elutasítja a nyelést, az egészséges táplálkozási tervre támaszkodva, hogy biztosítsa az összes szükséges tápanyagot. Kinek igaza van?

Mindkét fél nagy érveket mutat be – állítja Timothy Miller, MD, az Ohio Sempaly Wexner Medical Center ortopédiai sportorvosának orvosa. Kiderül azonban, hogy néhány kiegészítőt érdemes megfontolni, különösen, ha folyamatosan mozgásban van.

„Minél aktívabb vagy, annál inkább kimerítheti a tápanyag -üzleteket” – magyarázza Miller. Ennek ellenére túl lehet túlzásba hozni, még a látszólag legbiztonságosabb kiegészítőkkel is. “Mindig fontos, hogy bármilyen kiegészítő vitamin, Racing Club de Avellaneda Mez ásványi anyag vagy más táplálkozási kiegészítést elvégezzen, mielőtt bármilyen kiegészítő vitamint, ásványi anyagot vagy más táplálkozási kiegészítést szedne” – mondja. “Lehet, hogy vérvizsgálatot is kaphat, hogy megnézze, vajon a Manchester City Mez kiegészítés nagyszerű koncepció az Ön számára, így nem tapasztalhat toxicitást a túl magas szintről.”

Ha egészséges, aktív felnőtt vagy, van egy maroknyi kiegészítő, amely hasznos lehet az Ön számára, az államok Miller – csak akkor ügyeljen arra, hogy a háziorvos jóváhagyása, mielőtt a bevitelt fellendíti.

Kalcium

Rengeteg étrendi forrás van a kalciumhoz – a tejipari és a dúsított gabonaféléktől a kelkáposztáig, valamint a szójababoktól. Van azonban annak a lehetősége, hogy még mindig nem kapsz eleget. “A kalciumot a csontokban tartják, valamint a képességünk, hogy ezt az ásványt tároljuk, az életkorral lelassul” – mondja Miller. “Elérjük a csontok csúcsa sűrűségét a 30 éves kor körül, így a kalciummal történő kiegészítés elősegítheti a csontok védelmét.”

A kalcium -kiegészítő hozzáadása a keverékhez (általában körülbelül 1200–1500 mg) különösen hasznos lehet a srácok és a nők számára, akik nagyobb stressz -törések veszélyt jelentenek, mint például az elit futók vagy azok, akik a sportot befolyásolják, az államok Miller. Kérdezze meg a dokumentumot, mielőtt elindítja a kalciumrendszert – túl sok kalcium negatív hatással lehet a szívre az idő múlásával.

D-vitamin

A D -vitamin alapvető funkciót játszik a kalciumban történő GI traktus elősegítésében, valamint a növekvő bizonyítékok összekapcsolása a magasabb szintű D -vitaminszintet a specifikus rákok alacsonyabb veszélyével, tehát a D -vitaminnal történő kiegészítés nagyszerű ötlet lehet – különösen, ha Ön online északon.

“Ez az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott kiegészítő, és szinte egészséges egészen hiányosak vagyunk – még az egészséges populációkban is, amelyek egy tipikus étrendet vesznek igénybe” – állítja Miller. „A D -vitamin termelését általában a napsugárzás stimulálja, azonban az északi szélességi fokozatban, ahol a tél rendkívül hosszú, testünk nem kap elegendő expozíciót a D -vitamin előállításához.”

Vas (vagy ferritin)

Az utóbbi időben alacsony energiát Szenegáli labdarúgó-válogatott Mez érez? Lehet, hogy ez azt jelzi, hogy alacsony a vas. A vas -kiegészítő (vagy valószínűbb, hogy a ferritin, a vasat kötő fehérje) lendületet adhat. „Általában a nők körében kimerült vasáruit látom” – állítja Miller. “Ez gyakran olyan érzésként szolgál, hogy alacsony érzést érez, vagy nem képes magas szintű atlétikai szinten fellépni.”

Hasznos lehet a nehéz periódusú nők esetében, vagy azoknál, akik a magas szintű sportban részt vesznek, mint például a maratoni futás vagy a kerékpározás. Ezenkívül bárki, aki tartós betegség vagy bélbetegség miatt tapasztalt, szintén részesülhet a kiegészítő vasból, hogy ellensúlyozza a kapcsolódó vérszegénységet. Ha le vagy letargikusnak érzi magát, kérdezze meg a dokiját a vérvizsgálatról, hogy megtudja, vajon a vasszintek igényelnek -e emelést.

Kondroitin -glükozamin (vagy kondroitin -szulfát)

A hírek az utóbbi időben dicséreteket énekeltek a kondroitin és a glükozamin miatt, mivel a pár nyilvánvalóan segíti a porc fejlesztését. A kondroitin -glükozamin (néha „kondroitin -szulfát” -nak hívják) az egyik kiegészítő, amelyet Miller -től az irodájában leggyakrabban kérdeznek, és sok betege esküszöm rá.

„A bizonyítékok elsősorban anekdotikusok” – állítja Miller -, de az elmélet az, hogy a kondroitin -glükozamin segíti a porcot az ízületekben, és elősegítheti az ízületi fájdalom csökkentését. ” Amellett, hogy a kevesebb fájdalom azt jelenti, hogy továbbra is aktív maradni az életkorral – mondja.

A kiegészítőkkel kapcsolatban nem követeli meg, hogy mindegyiket emeletként készítse el. Ennek ellenére fontos, hogy az orvosával ellenőrizze, mielőtt bármit hozzáadna a mindennapi kezelési rendjéhez. Hasonlóképpen fontos: egy jól kiegyensúlyozott étrend fogyasztása-alapja az alapja a tápanyagigény kielégítéséhez.

Mi a fogantyú -kiegészítők? Csatlakozzon az alábbi beszélgetéshez!

Ez az információ csak az akadémiai funkciókra vonatkozik, és nem az orvosi diagnózis vagy kezelés helyettesítésére szolgál. Nem szabad ezt az információt felhasználni egy egészségügyi és wellness kérdés vagy állapot diagnosztizálására vagy kezelésére. Az étrend megváltoztatása, az alvási szokások megváltoztatása, a kiegészítők szedése vagy az új fizikai fitnesz rutinjának megváltoztatása előtt mindig ellenőrizze az orvosát

Jenna nyírA Jenna Birch egészség és wellness, valamint életmód újságíró. Írta az interneten, valamint a nyomtatott üzletekhez, mint például a Cosmopolitan, O, a Psychology Today, az ön, a nők egészsége és a wellness, valamint a férfiak egészsége. A Yahoo csatlakozási oszlopírója, valamint a The Like Space (2018. január, Grand Central Life & Style) szerzője, a kortárs nők tudomány által támogatott útmutatója, amely a mai kihívásokkal teli társkereső tájat navigál. A Michigan -i Egyetemi Alum, Jenna még mindig lakik Ann Arborban, MI.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *