5 módja annak, hogy az alvási ütemtervet november 3 -án beállítsák az alvási ütemtervre

, „egy órát” nyerünk, amikor a nyári időszámítási idő véget ér. Az idő egy órával történő elmozdítása nem tűnik drasztikusnak – sok ember egy napon belül a változáshoz hozzászokik -, de néhányuknak nehézségekbe ütközik az időkülönbséghez való alkalmazkodás. „A nyári időszámítás egy órás jet-lagot eredményez egyszerre milliókra”-mondja Benjamin Smarr, PhD, a Kaliforniai Egyetem, a Berkeley és az Reverie Sleep tanácsadó testület tagja. “Ezt fokozott autóbalesetek, betegség és frusztráció követi, mivel a test óráink rohannak, hogy alkalmazkodjanak az új időhöz.”

Az alvásszakértők szerint egyszerűbb alkalmazkodni az őszi időváltozáshoz, mint tavasszal, amikor egy órát elveszítünk. Ha lassan alkalmazkodik mindkét időpontban, próbálja ki ezeket az ajánlásokat az alvásszakértőktől:

Fokozatosan változtassa meg a lefekvés idejét

Ideális: tavasz

Lehet, hogy nincs olyan problémája, amikor a nyári időszámítás véget ér, mert könnyű egy órán keresztül maradni a lefekvés előtt. De amikor az órák tavasszal megváltoznak, várhatóan elalszik egy órával korábban, mint általában, ami számos ember számára kihívást jelent. “Dobok, befordulok az ágyamba, és csalódni fogok, majd aggódok, hogy az alvás soha nem fog jönni”-mondja Sue X. Ming, MD, PhD, a Rutgers New Jersey Medical School West Ham United Mez neurológiai professzora. Newark.

Ahelyett, hogy egy órán keresztül váltana le lefekvésedre, végezze el a műszakot fokozatosan több nap alatt.

„Tartsa el a változást azáltal, hogy a napi 15 percet a napi napi napi napi percre állítja be a nyári időszámításhoz” – mondja Smarr. “Ez garantálja, hogy nincs hirtelen átmenet.”

Próbálja ki a melatonin -kiegészítőket

Ideális: tavasz

A melatonin segíthet az alvás-ébrenléti ciklus visszaállításában tavasszal. Vegyen be két -öt órát lefekvés előtt, ahelyett, hogy az alvásra készen állna. Csak egy kis adagolásra van szüksége – 0,3 – Kashima Antlers Mez 0,5 mg -, amíg az új időhez hozzászokik.

“[Ez arról szól, hogy mennyit hoz a teste természetesen” – mondja Anil Rama, MD, a Kaiser Permanente regionális alvásgyógyászati laboratóriumának orvosi igazgatója, a kaliforniai San Jose -ban. “A farmakológiai adag általában tízszer vagy sokkal nagyobb, és három -öt milligramm között lehet.”

Tegye ki magát a fénynek

Ideális: eséshez

Az elalvás egyszerűbb lehet a nyári időszámítás befejezésekor, de az ébredés néhány számára kihívást jelenthet, különösen, ha a riasztás elpusztul, ha még mindig sötét van. Használhatja a fényt, hogy segítsen magának az időváltozáshoz való hozzáigazításhoz. „Próbáljon meg egy fényes környezetet élni, amikor felébredsz, és ne legyen minden sötét” – mondja Anita Naik, a Baltimore tüdő- és létfontosságú ápolási munkatársaival rendelkező pulmonológus és alvásgyógyászati szakember. „Ez a rövid expozíció, még a szintetikus fény szempontjából is, hasznos lehet. Tartsa a környezetét fényesen és vidáman, hogy ösztönözze. ”

Tegyen lépéseket annak érdekében, hogy kitárja magát az extra korai reggeli fénynek. “Próbáljon húzni a redőnyöket, és kinyitja a függönyöket az előző éjszaka” – mondja Smarr, hogy a maximális reggeli fényt kapja, és segítsen természetesen elkezdeni a napját. ”

Nézze meg, mit eszel

Ideális: eséshez

Amikor a napok rövidebbé válnak, és az időjárás hűvösebbé válik, sokan örömmel élnek, hogy sokkal megnyugtatóbb, szénhidrát-nehéz ételeket fogyasztanak. Ez az étrend változása hamarosan álmosnak érzi magát, amikor később fel kell maradnia. Ha nehezen tudja alkalmazkodni az időváltozáshoz, vágja le a szénhidrátokat. „A fehérjeben gazdag ételek elősegítik az éberséget, míg a szénhidrátban gazdag ételek elősegítik az álmosság elősegítését”-mondja Rama.

Vegyen be egy áramot

Ideális: tavasz vagy eséshez

Ha kimerült az idő eltolódásától, akkor rendben van, de tartsa röviden. – Power szunyók, 30 perc – egy óra – mondja Ming. “A legjobb alkalom a szunyókálásra, ha délután, [1:00 és 3:00 között] ebéd után a mártásod.”

Ez az információ csak oktatási célokra szolgál, és nem szánták az orvosi diagnózis vagy kezelés helyettesítését. Nem szabad ezt az információt felhasználni egy egészségügyi probléma vagy állapot diagnosztizálására vagy kezelésére. Az étrend megváltoztatása előtt mindig kérdezze meg orvosát, az alvási szokások megváltoztatása, a kiegészítők szedése vagy az új fitnesz rutin megkezdése előtt.

Lisa Fields

A Lisa Fields egy teljes munkaidős szabadúszó író, aki az egészségre, a táplálkozásra, a fitneszre, az alvásra és a pszichológiára szakosodott. Munkáját a Reader’s Digest, a Santos Laguna Mez WebMD, a Good Houseeping, a Family Circle, a Női Egészség, a Shape, az Self és más kiadványok közzétették. Dél -Jersey -ben, Philadelphia -n kívül él. Tudjon meg többet a Lisa -ról a Writingbylisafields.com oldalon.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *