Egészséggel a sörgyártók táplálkozási elszámoltathatóságához

Matt Weik

A sör manapság olyan amerikai, mint az almás pite és a baseball. Úgy tűnik, hogy az összejövetelek és a partik kannákat és/vagy palackokat tartanak a vendégek kezében. Mégis azon tűnődött, miért nézi az ételek és italok táplálkozási paneleit, hogy segítsen a karcsú maradni, csak hogy felnőtt italokat ne játsszon ugyanazon szabályok szerint? Nos, nem vagy egyedül. A kormány/FDA eltérő előírásokkal rendelkezik az ételekre és a szellemekre, de ez hamarosan megváltozhat. Lehet, hogy néhányan azt mondják: “Egyébként nem szabad alkoholt fogyasztania, ha jobb állapotba kerül”. És igazad van. De rengeteg ember dolgozik, hogy naponta javuljon, mégis szereti, ha újra és újra italt szerez. Nézd meg Arnold Schwarzeneggerre … Híresen idézték, hogy azt mondta: „A tej csecsemőknek szól, amikor felnősz, sört kell inni”. Amikor erre gondolsz, Manchester City Mez az alkohol évek óta ad scrawy srácok sörizmokat! Ami általában katasztrofálisnak bizonyul sokuknak sokuk számára, akik úgy tűnik, hogy folyékony bátorságot szereznek.

Az élelmiszer- és italpiac átláthatóságának felháborodása most már teljes körbe került, és az élelmiszerboltban felvett minden csomagolt termék táplálkozási címkével rendelkezik. Ez a címke mindannyiunknak megérti, mennyire jó (vagy rossz) a termék. Noha sokan még mindig nem értik, mit kell keresniük, a fogyasztók manapság olyan intelligensek, mint valaha, amikor a címkéket és az egészségesebb választásokat keresik. A saját döntésük az, hogy úgy döntenek, hogy felvesznek -e vagy letesznek egy terméket megállapításaik alapján. Sok ember ismeri a különbséget az egészséges és az egészségtelen választás között, és úgy dönt, hogy megvásárolja és fogyasztja az egészségtelen választást – és ez az előjogaik. De amikor az alkoholról van szó, szó szerint sötétben maradtunk a táplálkozási átláthatóság és az elszámoltathatóság szempontjából.

Persze, mindannyian emberiek vagyunk, és szeretünk egy kicsit élni. Noha lehet, hogy nem repedünk néhány palackot vagy kannát sört minden este, jó egy hétvégén összegyűjteni a barátok közé, néhány hideg feltörni és élvezni magunkat. Vannak, akik egy kicsit fölé mennek, és hétfőn ugrálnak a skálán, és azon gondolkodnak, mi a fene történt. A sör és az alkohol egyszerűen üres kalóriát jelent, ha erre gondolsz. És pontosabban, olyan kalóriákkal, amelyekkel soha nem ismeri meg a számát, hacsak nem végzi el a saját nyomozását – köszönöm a Google -t. Ezek a folyékony kalóriák gyorsan összeadódnak, ha nem figyelnek. Az emberek nagyobb valószínűséggel hagyják abba az ivást, ha tudnák, hány kalóriát fogyasztanak? Miután rájött, hogy csak egy órán belül több mint 600 kalóriát fogyasztottak, rengeteg nappali vagy holdfényben maradtak, hogy szórakozzanak a barátokkal, lelassítanák vagy megállnak? De ismét figyelniük kellene a palack címkéjére. Talán ez tudatosabbá tenné őket? Talán egyszerűen nem érdekelnének, még akkor sem, ha látnák a kalória tartalmát? ki tudja?

Akárhogy is, az Egyesült Államok néhány legnagyobb sörmárkájából (például a MillerCoors, a Heineken, az Anheuser-Busch) alkotó sörintézetét az átláthatóság hozzáadja Atalanta BC Mez termékeikhez-különös tekintettel a sörük táplálkozási címkéire. – Azt akarják megosztani, hogy hány kalóriát tartalmaz minden sörben (CAN vagy palack), a szénhidrátszámot, az alkoholt hangerővel (ABV), valamint a termékről szóló egyéb információkkal együtt, így nem kell az internetet elérnie Tudja meg, mi van a kedvenc sörében. A fogyasztók is megnézhetik az összetevők listáját is, amely vagy a dobozban/kartonon található, vagy a QR -kódon található a tényleges palackon. Ezt az átláthatóságot nem azonnal hajtják végre, inkább egy 3 éves időszak folyamán, amikor mindannyian látnunk kell a címkék és a csomagolás változásait.

Noha azt gondolja, hogy átlátható a termékeikkel kapcsolatban (sör) káros lenne üzleti tevékenységükre, sokan dicsérik ezeket a vállalatokat a cselekedeteikért. Már hat vezető sörgyártó vállalat vállalta, hogy betartja azokat a szabványokat, amelyeket a Beer Institute nyomtat. Ez a hat vállalat az Egyesült Államokban itt eladott összes sör kb. 80% -át teszi ki.

Egyes márkák nyilvános nyilatkozatokat tettek arról, hogy megfelelnek a változásoknak, de nem tudják pontosan, hol fogják közzétenni az ilyen információkat. Sokan úgy vélik, hogy azok, akik nem akarják valóban betartani, egyszerűen nyilatkozatot tesznek a csomagolásukra vagy a kannákra/palackokra, amelyek azt mondják, hogy ha a fogyasztó meg akar tanulni az összetevőkről és a táplálkozási profilról, hogy megnézhesse weboldalát. Sajnos sokan nem hiszik, hogy a fogyasztók időt vesznek igénybe az információk megkeresésére, összehasonlítva azzal, hogy maga a dobozon/palackon van.

Véleményem szerint, amíg ez hasznos, egy partin senki sem fogja kihúzni okostelefonját, elindul a weboldalra, és pontosan kitalálja, mit iszik. Csak nem fog megtörténni. A partin vannak or összejövetel, hogy szórakozzon és élvezze magukat. Ha az információ közvetlenül a dobozon/palackon áll rendelkezésre, ez megkönnyítené és rendkívül átláthatóvá tenné az életet. Ugyanakkor a vállalat szempontjából is látnunk kell a dolgokat, ahol ez valóban sértheti értékesítését, ha valaki kiszámítja, hogy hány kalóriát fogyasztanak, és abbahagyták az ivást, ahelyett, hogy továbbra is élveznénk italát. Noha az információk egy Brands webhelyre helyezése egy lépés a helyes irányba, végül ezt az információt át kell vinni a termék címkéjére.

Mivel ma sok sör lehetőség van, nehéz lépést tartani azzal, ami lehet a „legegészségesebb” lehetőség. Ezt a kifejezést lazán használom. Különböző szezonális sörökkel, valamint a kapcsokkal, amelyek örökké léteznek, nem sokan tudják, mit isznak, és hány kalória van egy adagban. És nézzünk szembe, a legtöbb ember nem iszik csak egy sört egy partin, rendezvényen vagy összejövetelen. A kalóriák nagymértékben eltérnek a sörpiacon, könnyű sörrel, sötét sörrel, ízesített sörrel, kézműves sörrel, savanyú sörrel stb. Például néhány stout és IPA felfelé hármas kalóriatartalmú lehet a könnyű sörhez képest. Ezek a számok valóban összeadhatnak, ha nem figyelnek a Manchester United Mez fogyasztásra. és a kézműves sör, adagonként még több kalóriát tartalmazhatnak, mint a Stouts és az IPA -k. Általában minél magasabb az alkoholtartalom sörre, annál magasabb a kalória és a szénhidrátszám is.

Az átláthatóság érdekében még sokan azt remélik, hogy a bor- és szeszes italok piaca követi a példát, és közzéteszi táplálkozási adataikat és összetevőiket a terméken vagy a csomagoláson. Egyre több fogyasztó azt akarja tudni, hogy mit esznek vagy isznak. Még akkor is, ha tudják, hogy a fogyasztás felett negatív hatások vannak, és hogy az ivott folyékony kalóriák gyorsan összeadódnak, továbbra is pontosan tudni akarják, mit tesznek a testükbe.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *